Miten kuljettaa polkupyörä autolla kätevimmin?   

12.05.2022

Miten kuljettaa polkupyörä autolla kätevimmin?   

Pitkään odotettu kesä on vihdoin alkanut ja se hemmottelee meitä upeilla säillä. Monet mielellään viettävät aikaansa kesällä perheidensä ja ystäviensä kanssa luonnon keskellä. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on pyöräily, eikä ihme, sillä aurinkoisella säällä pyörä on loistava vaihtehto muille matkustamisen tavoille. Pyöräily on loistava tapa taittaa työmatkat saaden samalla fyysisen treenin ja hauskaa ulkoilua. Pyöräily ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Oletko huomannut, että joissain kaupungeissa infastruktuuri ei olekaan pyöräily-ystävällinen? Tässä tapauksessa täytyy matkustaa toiseen kaupunkiin tai kaupungin laidoille, jotta voisit todella nauttia pyöräilystä. Tästä syystä me Mogolla olemme valmistelleet suosituksia, joiden avulla voit helposti ja vaivattomasti kuljettaa polkupyörän autollasi. Lue postaus ja opi lisää!  

Pyörän kuljettaminen katolla

Yksikään auto ei varmastikaan ole suunniteltu erityisesti pyörän kuljettamiseen, mutta nykyään on tarjolla useita käteviä ratkaisuja, kuten polkupyörätelineet! Yksi tyypillisimmistä tavoista kuljettaa polkupyörä on auton katolla olevissa tangoissa. Tässä tapauksessa yksi tai useampi pyörä kiinitetään katolla olevaan telineeseen. Tapa on erittäin turvallinen ja vakaa ratkaisu pyörien kuljettamiseen. Telineiden tekniset ominaisuudet vaihtelevat, mutta useimmiten ne voivat kantaa 20 tai jopa 30 kilon painoista pyörää. Paino voi tuntua suurelta tavalliselle pyörälle, sillä yleisin pyörän paino on n. 15 kiloa, mutta sähköpyörät voivat painaa jopa 25 kiloa. Katolla sijaitsevilal telineillä on mahdollisuus kuljettaa jopa kuutta pyörää yhtäaikaisesti. Pyörien kuljettaminen katolla on varma tapa olla vahingoittamatta autoasi, sillä polkupyörät eivät lainkaan kosketa autonpintaa, vaan ainoastaan katolla olevia tankoja.

Pyöräteline tavaratilan luukussa tai takaovessa

Vaikka autoasi ei olisi varusteltu kattokaiteilla tai vetokoukulla – ei hätää! On myös mahdollista asentaa pyöräteline tavaratilan luukkuun tai takaoveen. Tällainen pyöräteline on loistava vaihtoehto pyöräilijöille, jotka kuljettavat useita pyöriä yhtäaikaisesti. Yleensä nämä telineet ovat suunniteltu kuljettamaan kahta tai kolmea pyörää. Miten se tapahtuu käytännössä? Teline kiinnitetään hihnojen ja koukkujen avulla tavaratilan luukun alle ja kiristyskohtiin asetetaan pehmuste suojaamaan autoa vaurioilta. Pyöräteline takaluukkuun on suhteellisen helppo asentaa, eikä sen käyttö vaadi paljon vaivaa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että myös pyörätelineen poisto on melko helppoa ja varautua mahdollisiin varkausyrityksiin.

Pyöräteline vetokoukussa

Jos kuitenkin satut omistamaan vetokoukullisen auton, tulee sinun ehdottomasti käyttää hyödyksi tilaisuus! Myös teline vetokoukussa on kätevä useampien pyörien kuljettamiseen ja niiden irrottaminen tapahtuu yhtä nopeasti. Mikäli käytät tätä kuljettamistapaa, on hyvä ottaa huomioon, että teline todennäköisesti peittää auton takarekisterikilven. Tästä syystä pyörätelineessä on usein erillinen kohta rekisterikilvelle, johon voit tarvittaessa liittää ylimääräisen rekisterikilven.

 

Jos luulet, että olisi aika päivittää nykyinen autosi uuteen, voimme auttaa sinua! Valitse seuraava autosi, täytä autolainahakemus Mogolla ja selvitä vaihtoehtosi auton rahoittamiseen. Me Mogolla haluamme olla luotettava kumppanisi auton ostossa. 

Related articles

Auton ostaminen – mitä ottaa huomioon?

12.05.2022

Top 5 -automerkkiä – Suomalaisten suosikit

12.05.2022

Lapsen turvallisuus autossa – mitä sinun tarvitsee tietää?

12.05.2022

Mogo car loan is repaid in monthly instalments. Cash withdrawals are not allowed. Repayment in 12 months to 96 months, loan € 3 000 to € 25 000, monthly service fee € 14, nominal annual interest rate 14% or 25% and APR is 16,05 % to 40,71 % depending on maturity, loan amount and interest rate. Loan repayment example: APR for € 8 000 loan is 18,39%. Calculation is based on 96 monthly repayments, € 152,97 monthly repayment, monthly service fee € 14 per kk and 14 % interest rate. Principal, interest and costs are € 14 685,54. Loan repayment example: APR for € 3 000 loan is 26,68%. Calculation is based on 12 monthly repayments, € 283,36 monthly repayment, monthly service fee € 14 per kk and 25 % interest rate. Principal, interest and costs are € 3 400,34.

02-02-2023 18:43:39
sales