Auton ostaminen – mitä ottaa huomioon?

12.05.2022

Auton ostaminen – mitä ottaa huomioon?

Kun ostat auton, erityisesti ensimmäisen autosi, on helppo mennä vikaan ja kokea pettymys. Tästä syystä olemme laatineet viisi vinkkiä, jotka voivat helpottaa tätä prosessia ja välttää tarpeettomia ongelmia. Auton ostaminen on tärkeä ja harkitsemista vaativa päätös, joka vaikuttaa merkittävästi tulevaisuuteesi.

Ennen kuin ostat auton, noudata seuraavia periaatteita:

  1. Mieti tarpeitasi – Mihin sinun täytyy päästä joka päivä? Minkä kokoista autoa tarvitset – suurta vai pientä? Kenen kanssa liikut? Tuleeko perhe tai koira mukaasi? Muista, että pienempi auto maksaa vähemmän, mutta pieni auto ei toimi hyvin suurelle perheelle koiran kanssa, kun lähdette viikonloppumatkalle. On myös tärkeää ymmärtää haluatko auton manuaalisella vai automaattisella vaihteistolla ja sopiiko sinulle parhaiten bensiini, diesel, hybridi – vai kenties sähköauto? Autoa valittaessa on suositeltavaa arvioida paitsi auton mukavuutta myös turvallisuutta.
  2. Kun olet päättänyt millaista autoa tarvitset – älä ota ensimmäistä! Etsi useita autoja halutusta mallista ja tee koeajoja sekä keskustele myyjän kanssa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää millaista autoa on ajaa ja sopiiko se sinulle. Saat myös mahdollisuuden neuvotella ja aikaa selvittää sen markkina-arvon. Suosittelemme valitsemaan auton luotettavilta myyjiltä, voit tutustua nettisivuillamme www.mogo.fi kumppaneihimme, jossa autoja tarjoavat vain vahvistetut auton myyjät!
  3. Kun näyttää siltä, että oikea auto on löydetty, tutki kaikkea mitä voit saada siitä selville. Esimerkiksi Traficomin sivuilta pääset tutustumaan veloituksetta ajoneuvon teknisiin tietoihin – ne voivat olla hyödyllisiä sinulle!
  4. Ennen ostamista suosittelemme, että suoritat autotarkastuksen. Auton teknisen kunnon tarkastus voidaan suorittaa lähes kaikissa autopalveluissa. Tietenkin suosittelemme, että teet sen kyseisen automerkin jälleenmyyjällä. Tällainen testi maksaa 40 – 100 euroa, mutta se korvaa mahdolliset päänsäryt, jos myöhemmin käykin ilmi, että auto ei ole toivomassasi kunnossa.
  5. Älä kiirehdi ostamaan autoa! Voit muuttaa mieltäsi ja tehdä päätöksen sitten, kun olet varma, että auto täyttää kaikki vaatimuksesi. Älä unohda harkita vakuutuksia auton ostamisen jälkeen – ne voivat säästää sinut huolilta tulevaisuudessa.
Related articles

Top 5 -automerkkiä – Suomalaisten suosikit

12.05.2022

Lapsen turvallisuus autossa – mitä sinun tarvitsee tietää?

12.05.2022

Automatkat ovat yksi suosituimmista virkistymistavoista

12.05.2022

Mogo car loan is repaid in monthly instalments. Cash withdrawals are not allowed. Repayment in 12 months to 96 months, loan € 3 000 to € 25 000, monthly service fee € 14, nominal annual interest rate 14% or 25% and APR is 16,05 % to 40,71 % depending on maturity, loan amount and interest rate. Loan repayment example: APR for € 8 000 loan is 18,39%. Calculation is based on 96 monthly repayments, € 152,97 monthly repayment, monthly service fee € 14 per kk and 14 % interest rate. Principal, interest and costs are € 14 685,54. Loan repayment example: APR for € 3 000 loan is 26,68%. Calculation is based on 12 monthly repayments, € 283,36 monthly repayment, monthly service fee € 14 per kk and 25 % interest rate. Principal, interest and costs are € 3 400,34.

02-02-2023 18:43:41
sales